Ето какво написа във Фейсбук Петър Анастасов – председател на Сдружението

...
Ето какво написа във Фейсбук Петър Анастасов – председател на Сдружението
Коментари Харесай

Българин намекна за умишлен палеж в Гърция в разгара на сезона, пусна страховити кадри

Ето какво написа във Facebook Петър Анастасов – ръководител на Сдружението на българите на остров Крит, за пъкъла в Гърция: Не съм почитател на конспирациите, само че надълбоко се колебая, че в разгара на сезона, " гръмотевици " провокират тези пожари! Дано се потвърди същинската причина! Приемете нашите съболезнования! Мир на душите им! До момента: 60 починали, над 200 ранени, незнаен брой изчезнали, над 1000 къщи изгорели, хиляди декари гори и обработваема земя унищожени... от 7-те пожара в Гърция!

Скърбим за изгубените човешки животи! Национална покруса за следващ път покоси Гърция и сподели, че против природата хората са безсилни! И тук всевъзможни лафове, че не е реагирано на време или че нещо не е изпълнено вярно, са провокация! Бил съм очевидец по какъв начин още преди да падне първата снежинка сняг на автомагистралата на десетки места чакат екипи! Тук в Гърция има и техника, и хора, само че когато приказваме за такива мащаби територия и скорост напразно, разрастваща пожарите до огнен пъкъл, единственото вярно решение е да се отдалечим на задоволително разстояние, безопасно за нас и фамилиите ни!

Правенето на герои и спасяването на ламарини и постройки единствено може да ни коства живота! Десетки декари гори, треви, обработваеми или не горят като бенгалски огън и силата на стихията свършва едвам откакто изгори всичко! Огънят е приключил на брега на морето, а последните съумели да доближат до него са оживели! За жал досега се оповестява за доста мъртви, измежду тях и деца! Някои от тях до последно са се описвали с маркучи вода да " спасят " парцелите си, други са изгорели живи в транспортните средства, опитващи се да изпреварят огнената буря! Нямам информация за потърпевши наши сънародници! На остров Крит, пожарът до Ханя към момента не е загаснал изцяло, само че няма опасност за хора и къщи за момента!

Според управляващите, най-вероятната причина за началото на пожарите са паднали гръмотевици, води се следствие! Да сведем глави! Снимките задоволително заместват думите за размера на стихията на огнения пъкъл!

Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР